Det var under förra sekelskiftets tidiga år som historien tog sin början
. Geron Wilhelmsson, född 1896 och son till en lantbrukare, ville leva av vad omgivningen kunde ge,och eftersom Falbygden var den kotätaste delen av Sverige och tillgången på råa hudar och viltskinn god, såg han snart hur han kunde tjäna sitt levebröd.
1922 startade han sin första firma i Falköping och ryktet om de fina produkterna spred sig snabbt över bygden. Verksamheten utökades i takt med att efterfrågan ökade och skickliga yrkes män anställdes för bearbetning av produkterna.
1934 expanderade Geron sin verksamhet med butiker i Göteborg och Nora samtidigt som både importen och exporten tog

fart. Idag drivs företaget i tredje generationen med återförsäljare över hela världen. Och kärleken till materialet och hantverket är densamma nu som då.

Fårskinn, getskinn, kohudar är naturliga material som använts av människor genom årtusenden. Användningsområdena är i det närmast oändliga; inredning, barn, baby, hantverk och i många delar av världen även för skydd mot kyla. Materialens popularitet fortsätter att öka till vår stora glädje.

Vi arbetar ständigt med våra leverantörer för att ha minsta möjliga påverkan på vår natur. Både genom garvning, färgningsprocess, transporter och arbetsmiljö.